PROGRAM 2018

22.5, 19.00 - "Pierre Boulez in memoriam" - Paavali Jumppanen - Ritarihuone

Pierre Boulez kuuli vuonna 2000 megalomanisen toisen pianosonaattinsa Paavali Jumppasen soittamana ja esityksestä innostuneena kutsui nuoren suomalaispianistin levyttämään kaikki sonaattinsa. Ranskalaismestarin muistokonsertissa Jumppanen soittaa aikanaan musiikkimaailmaa ihastuttaneet ja vihastuttaneet sonaatit ja kertoo teosten lomassa yhteistyöstään Boulezin kanssa.

Lue lisää

 

Liput: 20 / 10 EUR       ----->        Osta lippu

23.5, 19.00 - "Hommage à Rachmaninov" - Roland Pöntinen - Balderin sali

Ruotsalainen huippupianisti Roland Pöntinen vie meidät matkalle Sergei Rahmaninovin musiikilliseen maailmankaikkeuteen. Pöntinen omistaa kokonaisen resitaalin Rachmaninoffin omille sävellyksille sekä transkriptioille. Mukana on lisäksi sellaisia muiden säveltäjien töitä, joiden esittämisessä ja levyttämisessä Rachmaninoff kunnostautui. Erityisesti 1900-luvun alun musiikista kiinnostunut Pöntinen kuljettaa siis yleisönsä pianomusiikin kultakauteen kanavoiden yhtä tuon ajan parhaista pianisteista; ja tekee tämän satavuotiaalla Steinwaylla.

Lue lisää

 

Liput: 15 / 5 EUR      

24.5, 19.00 - "Valentin Silvestrovin moninaiset maailmat - Aleksej Ljubimov,                                    Jana Ivanilova, Stanislav Malyshev" - G-18

                                Presented by MCS  Young Artists

                           

          18:45 - Pianisti Kiril Kozlovsky esittelee säveltäjän

          21.00 - Keskustelu esiintyvien kanssa konsertin jälkeen

MCS Young Artists esittää: "Valentin Silvestrovin moninaiset maailmat" 

Aleksei Ljubimov, piano
Stanislav Malyshev, violin
Jana Ivanilova, soprano.

”Musiikin pitäisi olla niin läpikuultavaa, että sitä voi katsoa pohjaan saakka ja että runous voi kuultaa sen lävitse.” – Valentin Silvestrov

Valentin Silvestrovin ainutlaatuinen äänimaailma on pääosassa pianisti Aleksei Ljubimovin ensikonsertissa tällä festivaalilla, jossa hän esiintyy sopraano Jana Ivanilovan ja viulisti Stanislav Malyševin kanssa. Yhdessä taiteilijat esittävät kunnianosoituksen Silvestrovin monille maailmoille, jotka ulottuvat hänen varhaisista avantgarde-töistään hänen viimeaikaisten sävellystensä melodiseen ja osittain retrohenkiseen tyyliin. 

Pianisti Kiril Kozlovsky esittelee meille Silvestrovin elämää ja teoksia klo 18:45 alkaen ja juontaa konsertin jälkeisen keskustelun esiintyjien kanssa. Juuri 80 vuotta täyttänyttä säveltäjää juhlistava konsertti antaa yleisölle harvinaisen tilaisuuden tutustua Silvestrovin musiikkiin sen koko rikkaudessa.

Lue lisää

Liput - 20 / 10 EUR     ----->      Osta lippu

25.5, 19.00 - Aleksei Ljubimov ja Tuija Hakkila nelikätisesti -  JC Bach, Mozart

                              Satie, Stravinski - Balderin sali

Legendaarinen historiallisen musiikin asiantuntija Aleksei Ljubimovin esittää yhdessä Suomen uraauurtavan fortepianistin Tuija Hakkilan kanssa Mozartin ja Johann Christian Bachin teoksia historiallisella fortepianolla ja väliajan jälkeen Igor Stravinskin ja Erik Satien teoksia niiden sävellyshetkeen sopivalla vuosisadan ikäisellä Steinwayn konserttiflyygelillä Balderin salissa. Konsertti huipentuu Erik Satien ja ohjaaja René Clairin yhteistyöhön, ”Entr'acte”-elokuvaan, jonka musiikin Darius Milhaud on sovittanut neljälle kädelle.

Lue lisää


Liput - 15 / 10 EUR      ----->      Osta lippu

26.5, 14.00 - "Lintukoto - Suomalaista pianomusiikkia" - Risto-Matti Marin -                                   Hietsun Paviljonki

Risto-Matti Marinin soolopianokonsertissa kuullaan kevätlintujen laulua! Juho Miettisen toinen pianosonaatti perustuu näet pohjoissavolaisten lintujen ääniin. Matthew Whittallin "Wine-dark sea V" puolestaan upottaa kuulijat Välimeren lämpimiin aaltoihin ja "Song of the Universal" laulaa koko maailmankaikkeuden säveltä. Konsertin toisella puoliskolla Einari Marvian muunnelmat eteläpohjalaisesta kansanlaulusta ja hänen rehevä pianosonaattinsa kietovat yleisön kansallisromanttiseen hehkuun.

Lue lisää

 

Liput - 10 / 5 eur

27.5, 15.00 - "Bach-mania!" - Tuija Hakkila, Irina Zahharenkova, Matias Häkkinen, Hannu Alasaarela, Emil Holmström, Mirka Viitala - Sanni Antikainen - Joel Papinoja - Aleksei Zaitsev - Miikka Taipale - G-18

Miten nykypäivän pianistit lähestyvät Johann Sebastian Bachin sävellyksiä? Tule kuulemaan pianomaratonia, jossa Suomen etevimpiin kuuluvat pianistit vuorottelevat toistensa sekä modernin konserttipianon ja Bachinkin elämänsä loppupuolella tunteman Silbermann-fortepianon kanssa. Esiintyjin kuuluvat Irina Zahharenkova, joka voitti kansainvälisen Johann Sebastian Bach -kilpailun vuonna 2006, Hannu Alasaarela,, Väinö Jalkanen, Matias Häkkinen, Joel Papinoja, Emil Holmström, Mirka Viitala, Miikka Taipale ja Sanni Antikainen. Konsertti sisältää Bachin sarjoja, partitoja, preludeja ja fuugia, transkriptioita ja muita teoksia, ja sen juontajana toimii historiallisten esitysten asiantuntija Tuija Hakkila.

Lue lisää 

Liput: 15/5 EUR

31.5, 19:00 - "Songs of travel" - Aura Go, piano, Erica Back, mezzo-soprano -                                        Hietsun paviljonki

Matkoja on monenlaisia. Ne voivat olla fyysisiä, metafyysisiä, psykologisia tai emotionaalisia. Kaikki nämä yhdistyvät ihmisyyden syvimpiä tasoja luotaavissa matkakertomuksissa, jotka australialaissyntyinen pianisti Aura Go esittää valikoimansa ohjelman muodossa. Näillä matkoilla kieli ja musiikki kohtaavat ja vahvistavat toisiaan.

Myös kirjailijana ja radiojuontajana tunnetuksi tulleen australialaissäveltäjä Andrew Fordin ”In Transit” saa nyt ensiesityksensä Suomessa. Teoksen on tilannut Aura Go itse. Teos on koostuu lyhyistä osista, jotka toistavat Fordin matkustaessa kuulemia keskusteluja. ”In Transit” on sävelletty pianistille ja lukijalle, mutta nyt tämän monin paikoin hauskan ja katkeransuloisen kokonaisuuden molemmat osuudet esittää pianisti itse.

Puhutun kielen ja musiikin mahdollisuudet toisiaan täydentävinä elementteinä ovat kiehtoneet Aura Go:ta enenevissä määrin. Hän on koonnut otteita Oscar Wilden väkevästä, vankilassa kirjoitetusta kirjeestä ”De Profundis” (suom. syvyydestä) ja yhdistänyt ne Sibeliuksen, Sitskyn, Crumb’n ja Rzewskin musiikkiin.

Auran seuraan liittyy myös hänen luottolaulajansa, huipputaitava mezzosopraano Erica Back. Yhdessä he esittävät Ralph Vaughan Williamsin yhdeksän laulun syklin “Songs of Travel”. Laulujen sanoitukset perustuvat Robert Louis Stevensonin matkarunoihin kokoelmasta ”Travel and Other Verses”.

Lue lisää

 

Liput - 10 / 5 EUR

© 2023 by  EVENT PRODUCTIONS. Proudly created with Wix.com